De opkomst van de food truck

Het fenomeen foodtruck is in Amerika al een tijdje geweldig in opkomst, maar begint nu (gelukkig) ook steeds meer naar Europa en ons landje over te waaien. De keuken (of bar) op wielen lijkt daarmee echt een fenomeen van vandaag de dag te zijn, maar eigenlijk geven de mobiele wagens het straatbeeld al eeuwen geur en kleur.

  • Op z’n Grieks | De eerste maaltijdverstrekkende wagens ontstonden al in de 17e eeuw bij de Grieken en Romeinen. De groenteman, bakker en slager bezorgden in die tijd al hun verse producten met paard en wagen, bakfietsen of zelfs hondenkarren bij de mensen thuis. Omdat meer en meer mensen naar de grote steden trokken, kwamen daar al snel wagens bij die bewerkt voedsel zoals voorgesneden fruit, aardappelpannenkoeken en broodjes verkochten aan de hongerige arbeiders in de stad
  • Wild Wild West | In het Wilde Westen deden ze ook aan foodtrucks; in 1866 bouwde de Amerikaanse veehouder Charles Goodnight een oude legerwagon om tot mobiele keuken om – soms met gevaar voor eigen leven – de rondreizende cowboys te voorzien van maaltijden. Hij noemde dit de ‘chuck wagon’, tot op de dag van vandaag worden door heel de Verenigde Staten cook-offs gehouden met de traditionele chuck wagon
  • Blijvertje | Door de uitvinding van de automobiel hebben tegenwoordig de gemotoriseerde foodtrucks het straatbeeld geleidelijk aan overgenomen, en wat ons betreft om daar voor altijd te blijven!

   

  Food truck op locatie?

  Wat denkt u van een eigen bar of keuken op wielen, geweldig toch?! Geef uw evenement nóg meer geur en kleur door onze foodtruck/bubbelbus uit te nodigen voor een drankje en een hapje. Kwaliteit en sfeer gegarandeerd! Neem gerust eens een kijkje op de arrangementenpagina van onze website voor de mogelijkheden.