Wat een bakfiets! Kantoormissers tijdens
de kerst- en nieuwjaarsborrel.

De dagen worden korter, schoonmoeders onrustig en op kantoor wordt de levensgrote kerstman weer van stal gehaald. Kortom, de feestdagen staan weer voor de deur! Buitengewoon Bubbels zet een aantal typische gevallen van better not tijdens de kerst- en nieuwjaarsborrels op een rijtje om pijnlijke misstappen te voorkomen. Dus of je nou in het organisatiecomité zit of als +1 mag komen opdraven; lees eerst de spelregels goed door!  
 
 

Top 10 BETTER NOT

10. Aan het eind van de avond grote delen van het buffet in je tas meenemen ‘voor morgen’.

Iedereen weet dat je je bewust hebt ingehouden om vervolgens thuis op de bank in een recordtempo die half-lauwe aardappelschotel ongegeneerd naar binnen te werken.  
 

 
 
 
9. Afzeggen met griep als je eigenlijk gewoon geen zin hebt.

Je leugen komt uiteindelijk toch wel uit op een van je Facebook, Twitter, Snapchat of Instagram updates. En Anja van het secretariaat checkt álles.  
 
 
 
8. Roddelen over andere collega’s tijdens de borrel.

Dit klinkt misschien als een handige manier om te bonden met je gesprekspartners, maar voor je er erg in hebt weet je dingen over Patrick van de klantenservice die je gewoon écht niet had willen weten.  
 

 
 
 
 
7. Open de kerstborrel níet met een speech waarin je vertelt dat 25% van het personeel weg bezuinigd moet worden.

Uit onderzoek blijkt dat dit niet sfeerverhogend werkt.  
 
 
 
7. Eindig de kerstborrel ook niet met een speech waarin je vertelt dat 25% van het personeel weg bezuinigd moet worden.

Doe dit bijvoorbeeld pas op de nieuwjaarsborrel.  
 
 
 
6. Dronken arriveren.

Nee, de kerstborrel is géén stapavond met je vrienden. Thuis moed indrinken en half aangeschoten op de borrel verschijnen raden wij dan ook ten strengste af (zeker als je hakken draagt). Zorg er dus voor dat je pas dronken bent tijdens het laatste uur van de borrel, als de baas zelf inmiddels ook met dubbele tong praat.  
 
vrouw lekker drinken
 
 
 
5. Je vrouwelijke Tinderdate meenemen.

Ze eindigt de avond met meer nummers dan jij in je telefoon hebt staan. Van die vlotte jongens van Marketing.  
 
 
 
4. Barry van de technische dienstverlening laten DJ’en.

Hij weet misschien hoe de apparatuur aangesloten moet worden, maar plaatjes mixen is toch wel meer dan dat. Bovendien is Barry nogal blijven hangen in de jaren ‘90 grunge periode. Werk dan liever met vooraf uitgekozen Spotify afspeellijsten die wél te verstaan zijn.  
 
gekke DJ
 
 
 
3. Tijdens een pijnlijke stilte beginnen over die hele vage film die je laatst hebt gezien.

Want daar is Patrick van de klantenservice weer om het nóg ongemakkelijker te maken. En erger nog; voor je het weet ben jíj de aanstichter van een ontzettend ongemakkelijke toestand. Bij een awkward silence houd jij zelf dus ook gewoon de kaken op elkaar, laat iemand anders de stilte maar onhandig verbreken.  
 
 
 
2. Een kerstman inhuren om ‘de boel wat op te vrolijken’.

Ook niet als de kantinebeheerder dit vaker heeft gedaan voor de plaatselijke kruideniersvereniging. Voor je het weet heeft hij weer te veel gedronken en dan kan het snel uit de hand lopen.
 
kerstman die dronken is
 
 
 
 
1. Een kerst- of nieuwjaarborrel zónder drank organiseren.

Gewoon niet doen. Tenzij je wil dat iedereen voor het donker thuis is. Gelukkig ben je met onze mobiele bar of champagnebakfiets verzekerd van fijne drankjes en een gezellig sfeertje. Fiets eens naar onze website voor de mogelijkheden!